Cambarellus diminutus
-
- 4
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 124 times
Cambarellus diminutus to niewielki bo osiągający max. 4 cm raczek występujacy w Ameryce Północnej- USA. Ciekawa dla tego gatunku jest kolorystyka ponieważ mogą one być ubarwione od brązu aż po kolor niebieski. Raczki te są spokojne, nie niszczą roślin. U mnie żyją w zbiorniku biotopowym z drobniczkami jednodniówkami.
⁹- radmac
- 4
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 106 times
Rączki zjedzą Ci wszystko co są w stanie dogonić. A krewetki to już w szczególności, bo widzą je jako konkurencję.eva pisze:[mention]DanielP[/mention] nie tną ślimaków? Sądzisz, że można je trzymać z powolnymi Tylomelaniami, krewetkami neocaridina i Amano?
Wysłane z mojego CPH2449 przy użyciu Tapatalka
Wawariat
- radmac
- 4
Dawno dawno temu jak byłem jeszcze zupełnie zielony i chciałem mieć wszystko w akwarium, to raczki zrobiły mi z filtrującej kadłubkaDanielP pisze:U mnie były z red cherry kundelkami i nigdy ich nie goniły.

A RC krewety na pół i szamały
Wawariat
- radmac
- 4
U mnie były to akurat CPO. Ale IMHO raki są agresywne jako gatunek. A już szczególnie wobec podobnych do siebie skorupiaków.eva pisze:[mention]radmac[/mention] a jaki to był gatunek raczków? Może diminutus jest mniej agresywny.
Wawariat