Świeżo zalane 240l.
Akwarium w trakcie dojrzewania, cierpliwie czekam aż cykl azotowy minie, zakupuje rybki które czekają w mniejszym akwarium.
Filtr :
Ultramax 2000
Oświetlenie :
Chihiros a1201
Docelowa obsada:
Zbrojnik l333 ( kupiony )
Para skalarow ( kupione )
Duch amazoński ( kupiony )
Razbora klinowa 15 szt
Bocja pręgowana 6 szt
Kirysek Panda 6 szt
Otosek 6 szt
Co uważacie ?
240l
-
- 4
- Imię: Tomek
- Been thanked: 69 times
Mnie się bardziej podobała koncepcja z nieregularną ścieżką, jeśli w ogóle ma ona być.

A co do tego co pisze @ahr to faktycznie mogą zatwardzać. Wygląda to na jakiegoś "łupka".
A co do tego co pisze @ahr to faktycznie mogą zatwardzać. Wygląda to na jakiegoś "łupka".
-
- 4
- Imię: Tomek
- Been thanked: 69 times
Jakoś przy takim wystroju (chodzi o kamienie) bardziej pasowałyby mi tutaj jakieś pielęgnice afrykańskie, ale to oczywiście kwestia gustu.Badenik94 pisze: piątek 02 kwie 2021, 23:23 Docelowa obsada:
Zbrojnik l333 ( kupiony )
Para skalarow ( kupione )
Duch amazoński ( kupiony )
Razbora klinowa 15 szt
Bocja pręgowana 6 szt
Kirysek Panda 6 szt
Otosek 6 szt
Co uważacie ?
-
- 4
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
Tez miałem chrapkę na nieregularna ścieżkę ale cóż , pierwsza w życiu taka aranżacja, trzeba było złapać trochę wprawy , następne będzie bardziej naturalneGrandeOW pisze: piątek 02 kwie 2021, 23:57 Mnie się bardziej podobała koncepcja z nieregularną ścieżką, jeśli w ogóle ma ona być.

-
- 4
- Imię: Ewa
- Has thanked: 522 times
- Been thanked: 186 times
Ostateczna aranżacja bardzo fajna. Dobrze, że już masz rybki- dla mnie najtrudniejsze w dojrzewaniu akwarium było czekanie na rybki. Czas się tak niesamowicie dłużył.
Mało roślin. One urosną czy ma być z założenia mało?
-
- 4
Do cierpliwych nie należę. Już wpuściłem „mocne” rybki , zalałem wody z drugiego akwarium i wlalem do dużego.Jarzy pisze: sobota 03 kwie 2021, 09:54 @Badenik94 Jeśli nie jesteś cierpliwy to wpadaj po syf z filtrów![]()
Wiesz co , zastanawiałem się czy właśnie filtr wyciskać do nowego ale boje się ze wpuszczę tam jakieś złe rzeczy . Co o tym sądzisz ?
Ale dziękuje za chęć pomocy

-
- 4
Narazie to są rybki napędzające biologię w nim. A docelowe trzymam w innym akwariumeva pisze: sobota 03 kwie 2021, 09:17 Ostateczna aranżacja bardzo fajna. Dobrze, że już masz rybki- dla mnie najtrudniejsze w dojrzewaniu akwarium było czekanie na rybki. Czas się tak niesamowicie dłużył.

Może coś dosadze , tak te urosną

-
- 4
Powiem Ci, ze rybki wyłowione z dużo gorszych warunków dlatego tylko je puściłem . Mocne rybyJarzy pisze: sobota 03 kwie 2021, 19:49 @Badenik94 Szkoda,że skazujesz te ryby na śmierć. Tydzień możesz poczekać.