Użyteczne zabawki akwarystyczne z aliexpress
- mario_s
- 4
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 30 times
Nie widziałem podobnego wątku, więc rozpoczynam. Ostatnio natrafiłem na chłodzenie akwarium i zaopatrzyłem się w Jebao/Jecod wentylator chłodzący do akwarium z serii ACF 12V 4W - 300 (wersja 80-300l) ale jest druga wersja słabsza na (60-200l). Zabawka fajna, mogę ją zamontować na brzegu pokrywy (duża możliwość regulacji chwytu, myślę ze akwarium 25mm obsłuży
). Temperaturę w zbiorniku już mi ponad 2 stopnie obniżył. Do tego wbudowana sonda i łatwa możliwość ustawiania max temp w zbiorniku. Oczywiście zaopatrzyłem się w już w drugi. Polecam, z historii juz wiem ze moja zabawa z wentylatorami komputerowymi i sondami DIY była nieoptymalna
Jedyny minus, że jest głośniej niż przy wentylatorach komputerowych.
- radmac
- 4
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 106 times
do choć trochę bardziej zaawansowanych systemów RO polecam chiński kontroler do RO.
do obsługi pompki, bieżący TDS na wejściu i wyjściu, czujnik napełnienia i zatrzymania systemu etc
do obsługi pompki, bieżący TDS na wejściu i wyjściu, czujnik napełnienia i zatrzymania systemu etc
Wawariat
-
boro1
- 4
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 48 times
jak to cudo podłączysz do programatora czasowego to po wyłączeniu zasilania pamięta ustawienia? Miałem ostatnio0 Chhirosa i nie chciał się włączyć po ponownym podłączeniu do zasilania - trza było go ręcznie klikać