Czy ktoś trzymał bambus w akwarium ?
Jak długo bambus będzie twardy w akwarium ?
Bambus w akwarium
- ahr
- 3
- Imię: Piotr
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 110 times
Miałem kiedyś taki epizod w swoim akwarium, co prawda trwało to jakieś pół roku. Patyki miałem raczej cienkie, tak do 3 cm średnicy, próbuję sobie przypomnieć w jakim były stanie po tym czasie ale chyba dłużej jak rok to by nie wytrzymały. Trwałe są zielone "podstawki" pod dracenę, te lucky bamboo, tylko to trzeba w otwartym akwa używać i mieć do czego później przyczepić dracenę.
Przy tych patykach to trzeba uważać żeby impregnowanych nie kupić bo może być tragedia w akwarium.
Przy tych patykach to trzeba uważać żeby impregnowanych nie kupić bo może być tragedia w akwarium.
"I may be an idiot, but I'm not stupid"
- Miro
- 3
- Imię: Mirek
- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 55 times
Mam wrażenie że bambus w wodzie wygląda bardziej naturalnie. Może dlatego że jest żółto-brązowy. Przypomina mi Trzcinę.
Rośliny typu lucky bamboo są za zielone.
Kiedyś zrobiłem z patyków bambusa tło w akwarium.
Do cienkiej szyby poprzyklejałem bambusa pod różny kątem i taką szybę wstawiłem do zbiornika.
Wyglądało nawet nawet... Po paru miesiącach wyjąłem z akwa i bambus był jeszcze twardy.
Rośliny typu lucky bamboo są za zielone.
Kiedyś zrobiłem z patyków bambusa tło w akwarium.
Do cienkiej szyby poprzyklejałem bambusa pod różny kątem i taką szybę wstawiłem do zbiornika.
Wyglądało nawet nawet... Po paru miesiącach wyjąłem z akwa i bambus był jeszcze twardy.