Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kiql pisze: ↑wtorek 11 maja 2021, 09:04Licznik babelkow
Masz pewność czy strzelasz? Według mnie to chyba nie bardzo licznik. Tym sposobem to każdy dyfuzor miałby "wbudowany" licznik. Poza tym po co ta spirala taka długa?
Kiql pisze: ↑wtorek 11 maja 2021, 09:04Licznik babelkow
Masz pewność czy strzelasz? Według mnie to chyba nie bardzo licznik. Tym sposobem to każdy dyfuzor miałby "wbudowany" licznik. Poza tym po co ta spirala taka długa?
To jest licznik zintegrowany ze zwykłym spiekiem ceramicznym i nic poza tym. Przecież gaz dochodzi do samego końca tej spiralnej rurki i dopiero tam się uwalniają pojedyncze bąbelki, droga gazu w spirali nie ma wpływu na jego rozpuszczanie ani nawet na czytelność licznika. Sam spiralny kształt to marnowanie szkła, fantazja konstruktora. Nic nie daje, ale może komuś się podoba...
tencin pisze:To jest licznik zintegrowany ze zwykłym spiekiem ceramicznym i nic poza tym. Przecież gaz dochodzi do samego końca tej spiralnej rurki i dopiero tam się uwalniają pojedyncze bąbelki, droga gazu w spirali nie ma wpływu na jego rozpuszczanie ani nawet na czytelność licznika. Sam spiralny kształt to marnowanie szkła, fantazja konstruktora. Nic nie daje, ale może komuś się podoba...
Bąbelki lecą już przez spiralę
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Kiql pisze: ↑wtorek 11 maja 2021, 11:28
To robi tylko za licznik babelkow, nie trzeba montować drugiego na wężu
No dokładnie. Używałem podobnego, ale akrylowego, jeszcze dodatkowo z zaworkiem a licznik był bez spirali. 3w1, moim zdaniem wygodniejszy niż te szklane.
Kiql pisze: ↑wtorek 11 maja 2021, 11:28
To robi tylko za licznik babelkow, nie trzeba montować drugiego na wężu
No dokładnie. Używałem podobnego, ale akrylowego, jeszcze dodatkowo z zaworkiem a licznik był bez spirali. 3w1, moim zdaniem wygodniejszy niż te szklane.
Trudniej potłuc [emoji846]
Szklane też są 3w1
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka