Gdzie w Warszawie kupię lignit?
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Lignit
-
- 4
- Imię: Paweł
- Been thanked: 1 time
Wiem, że jest na allegro ale chce na miejscu wybrać. Rogatek ma kamienie ale nie ligniteva pisze:[mention]Kiql[/mention] chyba najłatwiej przez Allegro. Można też zadzwonić do Rogatka czy w sklepie ma (lub zapytać przez Allegro), tam było zawsze sporo skałek.
-
- 4
Muszę się rozejrzeć. A Rogatek postawił baniaki na tonące korzenie i może lignit też będzie mialinerkoma pisze:[mention]Kiql[/mention] a okoliczne składy z węglem?
-
- 4
Też pytałem. Może będzie miał bo postawił zewnętrzne baseny na mokre korzenie. A w którym ogrodniczym widziałaś?eva pisze:Rogatek jednak nie ma. Zapytałam.
Jeszcze w ogrodniczych mają lignit, ale nie wiem czy bezpieczny dla ryb, czy czegoś nie dodają etc.
-
- 4
- Imię: Ewa
- Has thanked: 515 times
- Been thanked: 180 times
Widziałam w Internetowych, ale to dość chyba powszechne i w większych stacjonarnych w Warszawie powinny być. Może nawet w Castoramie, bo coś mi się zdaje że widziałam.
Jakiś czas temu też szukałem. Kupiłem na allegro. Chyba dwóch sprzedawców ma w swojej ofercie. Drogo i małe kawałki, ale wyboru nie było. Może jak giełda na Siennickiej znów ruszy to coś jeszcze dokupię. Bo tylko tam był wybor.
Wreszcie jakaś dobrą wiadomość. Warto poczekać jeśli oczywiście będzie ten wystawca co zawsze miał lignit. Chyba tylko jeden był.Kiql pisze:Giełda w czerwcu ma byc
Warto jeszcze dodać parę słów o przechowywaniu. Lignit musi być namoczony i podczas przechowywania moczony. Kiedyś miałem piękną bryłę.t Po zmianie kompozycji włożyłem ją w torbę foliową i do piwnicy. Po pół roku znów chciałem bryłę wykorzystać. Niestety rozpadła mi się w rę.....kach. Choć W momencie wyjmowania była twarda jak skała.
-
- 4
No tak. Suchy lignit rozpada się w rekachJanuszw pisze:Warto jeszcze dodać parę słów o przechowywaniu. Lignit musi być namoczony i podczas przechowywania moczony. Kiedyś miałem piękną bryłę.t Po zmianie kompozycji włożyłem ją w torbę foliową i do piwnicy. Po pół roku znów chciałem bryłę wykorzystać. Niestety rozpadła mi się w rę.....kach. Choć W momencie wyjmowania była twarda jak skała.
-
- 4
- Imię: Keysi
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
Tak , facet na Siennickiej miał i jak zdarzyło mi się tam być to za każdym razem kupowałam ( Bagienko ) , a teraz też potrzebuję większą ilość ( 112 l stoi pusta ) a nie mam z kim pojechać