Tak jak planowałem tak też się stało, będzie solone

Szykując się do odpalenia dużej solniczki, 05.03.2021 postanowiłem zacząć kręcić wodą i moczyć łapska w solance, wykorzystując to co już mam „na półce”.
Sprzęt:
Zbiornik: Kostka 35l Aquael
Filtracja: Kaskada Aquael FZN2
Media filtracyjne: W dużej komorze 0,5l Matrix’a, w małej obecnie wata docelowo pewnie pokruszona skała
Oświetlenie: Kelo Led AO100S + WiFi
Poziom wody + dolewka: Aqua-Trend Levelautomatic Eye (trafił się gratis do sprzętu kupionego pod duży zbiornik)
Grzałka: Aquael Gold 50W
Szafka: Cinek Aqua Design
Sól: Colombo Pro Reef Salt (za namową Pana Krzysztofa Tryca z AQUA-MOR - polecam odwiedzić, mały punkcik ale bardzo przyjemny)
Bakterie: Colombo Bacto Start
Skała: Koralowa kupiona u Rogatka
Zakupy: Trochę o kosztach:
Zbiornik już miałem
Kaskadę już miałem
Matrix 0.5l 40pln
Kelo Led AS100S + WiFi wyrwałem za 400pln
Dolewkę, refraktometr, testy (Ca, KH, Mg), balling AF, klej do skał i inne duperele wyrwałem przy zakupie odpieniacza (Bubble Magus Curve A5) do dużego zbiornika - całość kosztowała mnie 450pln (sam odpieniacz 350pln)
Grzałkę miałem
Szafka by @cinek1916 150pln
Sól 4kg + bakterie 0.5l - 140pln (przy czym sól starczy na ok 8-9 miesięcy - podmiana 3l (10%) 1x w tygodniu)
Żywy piach Natures Ocean 65pln
Ceresit CX5 25pln
Sera Silicate Clear 9,49pln
Żywa woda z matrix'em w kaskadzie i dawką bakterii już się kręci: Zaczęła się też zabawa z najtrudniejszym elementem tej przygody: Mam nadzieję, że jakoś to będzie wyglądało: Nie pozostaje nic innego jak pochwalić się efektem końcowym (mnie się podoba), jakość zdjęcia słaba bo nie umiem ich robić: