Co się stało nikomu nie trzeba przypominać, dlatego zabieram się do odbudowania działu "Bezkręgowce"
Ci co mnie znają to wiedzą, że zawsze służę radą... I mocno propaguje tą dziedzinę akwarystyki. Pokazujcie swoje krewetkaria w tym dziale.
Na chwilę obecną posiadam 18 zbiorników z krewetkami.
200l roślinne i resztę ok 30l zbiorników.
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
QPNIX Shrimp krewetki cz. II
-
- 4
- Imię: Tomek
- Been thanked: 69 times
Ktoś musi zacząć, a co jak co, ale na forum masz chyba najwięcej robaków (jakkolwiek by to nie zabrzmiało).
Jak znajdziesz chwilę to zrób taki przegląd tych swoich zbiorniczkow może z jakimś krótkim opisem podłoża itp.
Chętnie też pooglądam "stalowy" spamik.
-
- 4
- Imię: Ewa
- Has thanked: 515 times
- Been thanked: 180 times
Masz naprawdę imponującą ilość krewetkariów
Regał niesamowity, ładnie wkomponowany w wystrój pokoju i nie zajmuje za dużo miejsca. Cieszę się, że powrócił na forum.

-
- 4
- Imię: Tomek
- Been thanked: 69 times
Proszę Cię. U mnie to kilka kostek stoi i raczej roślinnych z domieszką krewetek, a nie krewetkariów. Z Sulawesi założę temacik, bo to jak na razie idzie super (żeby nie zapeszyć) i wydaje mi się że warto też te krewetki propagować. Choćby po to, żeby więcej osób zaczęło je trzymać i żeby były łatwiejsze do pozyskania. Poza tym co by nie mówić, to krewetki urodzone w akwarium (kolejne pokolenie) jednak łatwiej znosi warunki, które człowiek jest im w stanie zapewnić i dalszą redystrybucja w kraju byłaby latwiejsza. Dzikusy to jednak dzikusy - z nimi różnie bywa. Łatwo nie jest. Ja kupowałem dzikusy. 2 dni temu urodziło mi się pokolenie F2. 2 samice nadal noszą jajka. Oby to się przerodziło w coś dobrego.
Wrzucaj foteczki tych swoich. Zawsze miło nacieszyć oko czymś ładnym.