[35l] Pico Rafka by SHARK
-
- 4
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 140 times
Bardzo mi przykro to czytać, takie rzeczy zawsze bolą prawdziwego akwarystęSHARK pisze:Żeby nie było tylko kolorowo to jest też porażka. Dziś w nocy padły mi błazenki :/ troche chyba za duzo zmienialem i stres je wykonczyl :/

Ja też nie tak dawno straciłem parkę mandarynów wspaniałych, o których marzyłem od bardzo bardzo długiego czasu, ich prawdopodobny egzekutor został już wydalony do sklepu, więc ostatecznie mam na tę chwilę tylko parkę blazenków.
Nie poddawaj się, będzie lepiej

Wysłane z mojego SM-A225F przy użyciu Tapatalka
[650L] Labirynty Azji Południowej...
[160L] Kolonia Mikrogeophagus ramirezi...
[160L] Mała rafa...
[160L] Mała rafa...
-
- 4
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 140 times
Chrysiptera parasema był agresorem. Jak typowy garbik zaczepia wszystko co nowe trafia do zbiornika. Niby nie robi dużej szkody ale koszmarnie stresuje ryby. Moje mandaryny po wpuszczniu dostały po głowie. Samiec padł 2 dnia a samica 3 po wpuszczeniu, nie zdążyłem zareagować. Dopiero przy samicy złapałem gnojka na gorącym uczynku.Jarzy pisze:[mention]Limak86[/mention] Kto był katem?
Wysłane z mojego SM-A225F przy użyciu Tapatalka
[650L] Labirynty Azji Południowej...
[160L] Mała rafa...
[160L] Mała rafa...
-
- 4
- Imię: Tomek
- Been thanked: 69 times
Może nie do końca w tym temacie powinienem pisać, ale niech już będzie. Cyy w akwarystyce morskiej trzyma się czasem ryby stricte ławicowe jak na przykład neonki w słodkowodnych? Czy raczej pojedyncze egzemplarze, bądź pary?
-
- 4
- Imię: Borys
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 49 times
Oczywiście, że trzyma się i „ławice”, przykładem takiej ryby jest Anthias.GrandeOW pisze:Może nie do końca w tym temacie powinienem pisać, ale niech już będzie. Cyy w akwarystyce morskiej trzyma się czasem ryby stricte ławicowe jak na przykład neonki w słodkowodnych? Czy raczej pojedyncze egzemplarze, bądź pary?