Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uuu, czyli to będzie ze wszystkich stron widoczne tak?
No to niezła zagwostka aranżacyjna powiem szczerze. Jestem ogromnie ciekawy dalszych postępów w temacie
Wysłane z mojego SM-A225F przy użyciu Tapatalka
[650L] Labirynty Azji Południowej...
[160L] Kolonia Mikrogeophagus ramirezi...
[160L] Mała rafa...
Limak86 pisze:Uuu, czyli to będzie ze wszystkich stron widoczne tak?
No to niezła zagwostka aranżacyjna powiem szczerze. Jestem ogromnie ciekawy dalszych postępów w temacie
Zbiornik będzie widoczny z trzech stron. Od strony ściany (tej najbliższej) będzie komin i zamknięta w zabudowie hydraulika.
Limak86 pisze:Uuu, czyli to będzie ze wszystkich stron widoczne tak?
Zbiornik będzie widoczny z trzech stron. Od strony ściany (tej najbliższej) będzie komin i zamknięta w zabudowie hydraulika.
Wow, cudownie! Ależ to będzie piękna ozdoba pokoju, zazdroszczę
[650L] Labirynty Azji Południowej...
[160L] Kolonia Mikrogeophagus ramirezi...
[160L] Mała rafa...
Ja podłożyłem piankę 1mm pod stelaż, bo mimo że na kaflach, to strasznie trzeszczał metal o kafel od najmniejszych ruchów. Wiadomo, że z pianki zostanie miazga, ale przynajmniej cicho.
IMHO metal o beton też bedzie pracował 'głośno'.
Dzisiaj otrzymałem informację, że zbiornik ma być gotowy w przyszłym tygodniu więc nie wykluczone, że w następny weekend będzie wycieczka po odbiór. Dodatkowo jutro teoretycznie ma być gotowe PCB do lamp. Zaczyna się powoli ten fajny etap tylko wycieczka po graty 1k km trochę przeraża ale co zrobić, jakoś trzeba będzie ogarnąć.
Jarzy pisze:[mention]SHARK[/mention] Gdzie Ty tak daleko jedziesz? Toż sie nie opyla! Nie lepiej z dostawą?
Spoko 1k km w obie strony (kawałek za Wrocławiem) No nie bardzo się opyla bo za transport szkła krzyknęli 500 i 200 za transport skały. A za wachę zapłacę ze 300.
Jarzy pisze:[mention]SHARK[/mention] Przelicz to na człowieko/godzino/zł. Choć w sumie jak uważasz. 300zł nan1k km to niezły wynik
Wiem do czego pijesz, też często tak robię może wyjdzie troszkę więcej, ale tu akurat chcę pojechać, bo przy okazji zrekompensuje sobie to możliwością pogadania z bardziej doświadczonymi na żywo
AquaDreams pisze:[mention]SHARK[/mention] Przylutowałeś ? Pokazuj I krok po kroku co i jak
Niestety jeszcze nie, czekam na odpowiednie narzędzia. Płyta PCB okazała się mieć niesamowicie dużą pojemność cieplną, do tego stopnia, że grzanie od spodu hotair’em i lutownicą od góry ledwo dawało radę. Czekam na spawarkę do plastiku którą mam nadzieję mocniej uda mi się rozgrzać PCB. Robię tak bo chce aby termal pad led’a także był przylutowany (najlepsze przewodzenie cieplne). Jak to nie pomoże to kolega z innego forum będzie testował inny patent podgrzewania PCB - zobaczymy co z tego wyjdzie.