[500l w obiegu] słonego szczęścia by SHARK
-
- 4
- Imię: Borys
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 49 times
Siemka, w końcu nadszedł ten upragniony dzień i zamówione graty były gotowe do odbioru. Akcja do łatwych nie należała bo w sumie zrobiłem 1300km na 48h spałem 7h ale było warto. Poznałem świetnych ludzi, zdobyłem sporo dodatkowej wiedzy i możliwość skorzystania z ich pomocy w razie problemów ze zbiornikiem.
Zbiornik wg mnie wykonany bardzo estetycznie i jedyne do czego mogę się przyczepić to cieniutkie kreseczki powierza na krótkich bokach wzmocnień (normalnie w tym miejscu nie byłoby sylikonu) - nie przeszkadza mi to bo i tak będzie zasłonięte obudową. Pozostałe spoiny równiutkie bez bąbli:
Spoiny:

Zbiornik:

Komin:

No i na koniec zdjęcie "puzli" które czekają na złożenie (tak to ta przyjemna część zakładania zbiornika):

Teraz tylko trzeba czasu, dużo czasu
Zbiornik wg mnie wykonany bardzo estetycznie i jedyne do czego mogę się przyczepić to cieniutkie kreseczki powierza na krótkich bokach wzmocnień (normalnie w tym miejscu nie byłoby sylikonu) - nie przeszkadza mi to bo i tak będzie zasłonięte obudową. Pozostałe spoiny równiutkie bez bąbli:
Spoiny:
Zbiornik:
Komin:
No i na koniec zdjęcie "puzli" które czekają na złożenie (tak to ta przyjemna część zakładania zbiornika):
Teraz tylko trzeba czasu, dużo czasu

Ostatnio zmieniony poniedziałek 25 paź 2021, 16:02 przez SHARK, łącznie zmieniany 1 raz.
- AquaDreams
- 4
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 63 times
Dzieje się 

--------
Arek
Arek
-
- 4
W końcuAquaDreams pisze:Dzieje się

Oj tam nie znasz się. Toż to najprzyjemniejszy etap zakładania zbiornikaJarzy pisze:[mention]SHARK[/mention] Montowanie tych wszystkich rurek...fuj

- radmac
- 4
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 106 times
No. Potem to już nuda. Nic się nie dzieje.SHARK pisze:Oj tam nie znasz się. Toż to najprzyjemniejszy etap zakładania zbiornikaJarzy pisze:[mention]SHARK[/mention] Montowanie tych wszystkich rurek...fuj
Wawariat
Wawariat
-
- 4
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 65 times
@SHARK Jakbyś miał 4 lewe nogi to byś myślał inaczej
Pochwal się jaki sprzęt będzie to napędzał. Tak się zastanawiam czy w ramach cyrkulatora nie można wsadzić jakiegoś taniego Aquaela typu Cyrkulator 1000 zamiast jakiegoś np. w pytę drogiego Tunze.

-
- 4
Oj tam hydraulika od razueva pisze:[mention]SHARK[/mention] po złożeniu tych wszystkich rurek powinni Ci dać od ręki licencję hydraulika

Problem z nim jest taki, że nie wygląda i nie ma różnych opcji dodatkowych które mają prawdziwe falowniki. A tu nie zależy nikomu na prostym „jednostajnym dmuchaniu”. A zbiornik będzie napędzać moje obecne Jebao MDC-10000. Do tego zakupię jeszcze falownik Jebao MCP-120 i umieszczę naprzeciwko wylotów z pompy obiegowej.Jarzy pisze:[mention]SHARK[/mention] Jakbyś miał 4 lewe nogi to byś myślał inaczejPochwal się jaki sprzęt będzie to napędzał. Tak się zastanawiam czy w ramach cyrkulatora nie można wsadzić jakiegoś taniego Aquaela typu Cyrkulator 1000 zamiast jakiegoś np. w pytę drogiego Tunze.
Na chwilę obecną mam Cyrkulator 1500 wsadzony do mieszania wody a ten ośkę ma ceramiczną więc jest spoko.
-
- 4
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 140 times
Bardzo ale to bardzo (ale oczywiście pozytywnie) zazdroszczę Ci tego baniaka. Taki litraż morszczyzny to będzie prawdziwa ozdoba pokoju i frajda dla akwarysty 
Czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg historii
Wysłane z mojego SM-A225F przy użyciu Tapatalka

Czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg historii

Wysłane z mojego SM-A225F przy użyciu Tapatalka
[650L] Labirynty Azji Południowej...
[160L] Kolonia Mikrogeophagus ramirezi...
[160L] Mała rafa...
[160L] Kolonia Mikrogeophagus ramirezi...
[160L] Mała rafa...
-
- 4
Akwarium zalane i się kręci. Hydraulika szczelna (przynajmniej narazie), pompa ustawiona na 5500l/h. Bakterie i pożywka dodane, teraz mogę się w spokoju zająć lampą, komputerem z peryferiami i obudową. Muszę jeszcze dokupić worek lub dwa piasku, grzebień, cyrkulator MCP-120 i trochę skały do sump’a (plus może do tego jakieś dodatkowe media typu maxspect czy neo media.