Witajcie,
Działający od lat elektrozawór w moim zestawie CO2 zaczął od jakiegoś czasu niemiłosiernie warczeć. Nie jestem w stanie tego znieść i chciałam kupić nowy. Jakich elektrozaworów używacie i czy są ciche?
Cichy elektrozawór
- radmac
- 4
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 106 times
Ostatnio miałem ten sam problem. Jeden dzień zwór warczał a następnego dnia wywalił korki i przeszedł tęczą na drugą stronę. Znaczy dalej warczał ale nie otwierał zaworu.
Kupiłem proGrow taki z niebieskim korpusem na alledrogo, działa 2 tygodnie i jest ok (długoterminowym testem tego nazwać nie można)
Wawariat
Kupiłem proGrow taki z niebieskim korpusem na alledrogo, działa 2 tygodnie i jest ok (długoterminowym testem tego nazwać nie można)
Wawariat
Wawariat
-
- 4
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 65 times
@Winter Grunt System - najtańszy z Clariasa. Pierwszy bzyczał i niby nie domykal ( najpewniej za niskie ciśnienie na reduktorze było na domknięcie). Wymieniłem na drugi. Też bzyczał. @tencin polecił naciągnąć sprężynę i chyba przesmarować boleć. Teraz jest ok. Nie bzyczy, domyka. Będzie już pewnie z rok. Jakbym miał kupować osprzęt do CO2 pewnie brałbym gotowca kombo z Ali.
- kasaks
- 4
- Imię: Kamil
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Co prawda mój BMV działa dopiero około 1,5 miesiąca, więc na rzetelną ocenę trochę za wcześnie, ale na razie nie mam prawa narzekać. Odcina gaz bez problemu, a podczas pracy nie wydaje absolutnie żadnych dźwięków (słychać jedynie kiedy się otwiera i zamyka). Nie jest najtańszy, ale na razie nie żałuję zakupu.