Akwarium 50x35x30h
Światło dyi z modułów led samsung 45 w
Filtracja : kaskada Fzn3 wypełniona AF bio fil
Start na suchej skale i wodzie z dojrzałego zbiornika.
Bakterie Seachem Stabilit

Wysłane z mojego SM-A025G przy użyciu Tapatalka
2 miesiące to chyba za długo.Psyho pisze:Do wymiany jeszcze chwila. Na razie jeszcze kawał czasu na dojrzewanie. Postanowiłem to zrobić bez dopalaczy więc sądzę że kolo 2 miesięcy. Tak wstępnie:)
Wysłane z mojego SM-A025G przy użyciu Tapatalka
A za jakiś czas kosteczka zamieni się miejscami z BWLimak86 pisze:Nie no bajeczka [emoji3]
Regalik całkowicie w moich klimatach, ten kontrast na prawdę robi wrażenie zwłaszcza na żywo, każdemu polecam [emoji6]
Wysłane z mojego SM-A225F przy użyciu Tapatalka
Też się zdziwiłem. Nie wiem czy do zasługa wkładu do filtra, żywej wody,światła, zdechłej stynki, która ciągle gdzieś za skałami się rozkłada. Na wszystkich forach, filmach w necie trochę później to ruszało w większość przypadkow.DanielP pisze:Trzy dni i pierwsze glony- szybko. To dobry prognostyk:-)
Nie wiem czy potrzebne mi takie stworzenia
6 kg skały , cała kaskada bio wkładu myślę że wystarczająco.
Wczoraj też mogłem tak myśleć , dziś rano upewniłem się że to glony. Zaczynają nabierać zielonkawej barwy.
Dokładnie . Postanowiłem zastosować właśnie ta metodę zamiast stopniowego zwiększenia światła. Od początku na full . Od początku intensywne dostarczanie "pokarmy" dla glonów.
Może nie sprecyzowałem. Miałem na myśli fakt że piasek ma większą skłonność do gromadzenia produktów przemiany materii. Zbiornik mam niewielki więc łatwiej mi będzie wyciągnąć rybie odchody czy detrytus z płaskiego szkła zanim zachwieje równowagę w akwarium.