Szkło 25x25x30
Podłoże ista shrimp soil
Rośliny: Eleocharis parvula(pozostałość po likwidowaniu poprzednich zbiorników) i prawdopodobnie wgłębka wodna ewentualnie jakiś niski rodzaj mchu
Stworki: ??? krewetki (w trakcie zastanawiania się jakie)
Po likwidacji poprzednich zbiorniczków pozostały mi jakieś roślinki i korzonki więc postanowiłem wskrzesić 2 kostki aby to jakoś przetrwało planowaną (nieudaną) przeprowadzkę. Na początku marca padło postanowienie "Niech się dzieje co chce, wracam do akwarystyki"
W zeszłym roku powstało coś takiego
Myślę jeszcze nad tyłem czy nie dać jakiegoś płaskiego kamulca i nie obsadzić go buckami żeby wyglądało na krzaki na skraju łąki z samotnym drzewem
Powrót do korzeni [19l]
- Fruttidimare
- 4
- Imię: Przemek
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
-
- 4
- Imię: Ewa
- Has thanked: 515 times
- Been thanked: 180 times
@Fruttidimare bardzo ciekawe. Nie umiem sobie wyobrazić z kamieniem i buckamk, ale może fajnie wyglądać. A może coś jeszcze z boku sięgającego wyżej (drugie super cienkie drzewko/patyk), żeby zagospodarować wysokość? Chociaż to mogło by popsuć efekt drzewka. Może rośliny zwieszające się z tafli, czy Wgłębka zagospodarują górę.
- Fruttidimare
- 4
Właśnie dlatego kombinuje z kamieniem i buckami żeby jakoś przysłonić filtr i zagospodarować górę ewentualnie może jakiś kamulec pod drzewko żeby je podnieść jest wiele możliwości tylko że to 19litrów kostka i miejsca mało.Wgłebka bedzie robiła za liście wolałbym uniknąc jej pływania po całym akwarium.jeszcze myślę nad stlażem z cienkich patyczków i obsadzić je mchem zasłoniło by wlot kaskady i robiło za tło.
Na górę raczej pistia pójdzie
Na górę raczej pistia pójdzie
-
- 4
- Imię: Ewa
- Has thanked: 515 times
- Been thanked: 180 times
Drzewko na niedużej skałce chyba by było fajne. Nie będzie płasko. Gdyby skałka była szara, to pięknie by wyeksponowała kolor drzewka. Fajny korzonek Ci się udało znaleźć 
Mnie pewnie wena ogarnie na jesieni. Na razie próbuję redukować akwaria, ale jakoś bez skutku

Mnie pewnie wena ogarnie na jesieni. Na razie próbuję redukować akwaria, ale jakoś bez skutku

- Fruttidimare
- 4