eva pisze: ↑niedziela 04 lip 2021, 17:13
@denkmal może nie wszystkie idealnie, ale i tak rośliny ładnie porosły. Bardzo ładnie i zielono
Dzięki eva za ciepłe słowo

<3
GrandeOW pisze: ↑niedziela 04 lip 2021, 18:30
(...)
Pamiętam początki tego baniaka i pamiętam, że miałeś początkowo jakieś problemy. Widząc obecne zdjęcia to wygląda to na prawdę fajnie. Można pomyśleć, żeby dosadzić trochę chwastów na tył zbiornika, tak, żeby lekko przesłoniły szybę, ale równocześnie, żeby zostało trochę miejsca dla ryboli.
Dzięki GrandeOW
Tak - zgadza się co do problemów - po starcie przez dłuższą chwilę walczyłem z glonem nitkowatym ;P ... paskudnie to wyglądało ... obsiadło prawie wszystko.... ale po paru miesiącach w końcu odpuściły

- pewnie mam gdzieś foty jeszcze z tego okresu.
Tak - pełna zgoda z tymi wysokimi roślinkami - myślałem o czymś na tył - wracam za tydzień z mazur (będę w Wwie od 11 wieczór z powrotem) - więc jak ktoś z Was ma coś wysokiego (prostego w obsłudze i NIE żabcię) czym może się podzielić a co by pasowało, to chętnie przyjmę

))
Ja nieco zostałem przez szkołę "zmuszony" do reanimacji tego szkiełka

(po tym, jak przez ostanie wakacje nikt tam nie zaglądał, a panie woźne wrzucały hurtowe ilości pożywienia... w akwarium powstało niezłe bagno... które trzeba było zrestartować)
A... mam jeszcze 2 inne szkiełka w szkole - jedno krewetkarium, do którego przyjąłbym trochę red-cherry (albo dokupił z dobrego źródła) - a drugi baniaczek - miał być tymczasowy - teraz tam pływa trochę molinezji i zbrojników... rośnie w żałosny sposób anubias (zarasta krasnorostami i zielonymi takimi plamkami) - mech rośnie, ale też słabo ... no i wątrobowiec pelia - wygląda to akwarium paskudnie - - zwłaszcza że jest bez podłoża, więc wygląda jak "w kiepskim sklepie"

- wrzucę zdjęcia - to może podrzucicie jakiś pomysł na aranżację ... i obsadę (molki chciałbym wydać, bo jednak mnożą się mocno i kupkają... a przy zdecydowanie "nie-codziennej" obsłudze, jest to problemem.