Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A witam kolegę nie no nie będę zamieniał mojego super ekstra wypasionego kotnika na rurę w styropianie a przynajmniej ma nadziej ze nie będę musiał
gdzie go kupiłeś?
@Krolic a to nie jest pan Piotr, znawca Kiryskow? Jeśli to on, to super specjalista jest. Lata rozmnażania ryb, ciekawe filmy na YouTube, artykuły, a nawet rysunki Tu czasem też pomagał w kiryskowych kwestiach.
@Krolic jestem przekonana, że masz najfajniejszy kotnik na rynku Sama go kupię jak tylko będzie co tam wsadzić.
Czy mógłbyś proszę dać kilka zdjęć w zbliżeniu swojego kotnika i co on tam ma za bajery? Na allegro nie dali ani wnikliwego opisu, ani zdjęć
DanielP pisze: ↑wtorek 12 kwie 2022, 22:36
Zgadza się. Pan Piotr jest znawcą kirysków i zbrojników. Jest na naszym forum. Jeżeli Będziesz chciał to dam Ci do niego nr. tel.?
eva pisze: ↑środa 13 kwie 2022, 07:34
@Krolic jestem przekonana, że masz najfajniejszy kotnik na rynku Sama go kupię jak tylko będzie co tam wsadzić.
Czy mógłbyś proszę dać kilka zdjęć w zbliżeniu swojego kotnika i co on tam ma za bajery? Na allegro nie dali ani wnikliwego opisu, ani zdjęć
Postaram sie cos wyslac puszcze Ci na prv wieczorem
eva pisze: ↑środa 13 kwie 2022, 07:34
Postaram sie cos wyslac puszcze Ci na prv wieczorem
@eva dodanie zdjec w wiadomosci pw mnie pokonalo.. nie wiem jak to zrobić.. dodaje wiec tu
mój kotnik ma 14x14x14 plus te lementy co wystaja
jak mas zjakie spytania to dawaj znać
@Krolic dzięki piękne Fantastyczny. Bardzo mi się podoba, że ma napowietrzacz i że jest on ładnie zmontowany (nie robi pralki małym rybkom). Ja też nie umiem załączać zdjęć na priv, też się z tym mordowałam
Do czego służy ten czarny element z żółtym pokrętłem?
Chalange accepted zrobic im zdjecie i do tego ładne to jest sztuka. Zazwyczaj widać im ogon wystający z jaskinki natomiast na razie samiec siedzi dalej na ikrze.. 2 dzien - czyli nie zniszczył jak zawsze pierwszej nocy. Finalanie nie zabierałem mu ikry - dalem mu święty spokoj. Trochę z przypadku niż przemyśleń zobaczymy
Takie zdjęcie w grocie też ma swój urok:-)Wiem o tym, że hypancistrusy to jedne z najbardziej skrytych zbrojników i dlatego zrobienie im dobrego zdjęcia jest trudne. Napisz proszę ile sztuk ich masz, jaki rozkład płci i z jakimi rybami pływają.To w kwestii zjadania przez samca ikry. Trzymam kciuki.
koło 10 sztuk . Rozkład płci.. nie mam pojęcia miałem je od maluszków i nie było okazji przyjrzeć się im. Ryby są dość młode jeszcze - nie maja 2 lat. Mam je w akwarium z Paletkami, no i oczywiście kirysami Sterby
Samiec zrobił sonie Wielkanoc z kawiorem i zżarł ikrę.
DanielP pisze: ↑wtorek 07 cze 2022, 18:23
Jak sytuacja z rozmnażaniem contradensów?
no to dostane złotą łopatkę za odkopanie tematu generalnie d..a z ich rozmazaniem. ikre kładą regularnie. nic nie odchowują. mam wrażenie że zawsze ten sam samiec wyciera.. nie znalazłem informcji jak sie zachowuja w stadku. czy zawsze samiec "alfa" wyciera czy jak.. zastanawiałem się na d odłowieniem tego dziada i daniu szansy innemu.. ale na razie nie mam głowy ani miejsca na tymczasowe wywaleni samca.
Adams2121 pisze: ↑wtorek 23 sie 2022, 12:06
Może wyciera ale nie zapładnia ikry - spróbuj pomieszać samca z samicami. Czasem i tu bezpłodność się trafia .
Właśnie na jakims forum znalazłem ze czasem trafiają sie takie slabe samce i hodowcy je odrzucają od razu. Tylko szkoda mi dziada bo ładny. Musze mu jakas tymczasowa kwatere zorganizować. Jak faktycznie inny samiec odchowa no to bede mial do oddania samca
Adams2121 pisze: ↑czwartek 25 sie 2022, 22:47
Trzymaj 2 - a najlepiej grupę. Trafi się słabszy z pary i problem.
Przy grupie łatwiej i można mieszać między parami.
mam grupę - 9 sztuk. ale odnoszę wrażenie ze wyciera rożne samicę cały czas ten sam.. stąd pomysł żeby go odłowic i dac szanse jakiemuś innemu chłopakowi