Przenosząc skałę do sumpa (co by drobne życie też przeszło) wyciągnąłem z niej takiego jegomościa:
Nowa partia koralowców ma do mnie zawitać 13-15.12.2021 więc jak tylko je poukładam i minie stres to podeślę jakieś fotki.
Siiiiradmac pisze:Hmmm PCA9685, smakowite. 12 bitów, podtrzymanie bez kontrolera, I2C, 16 kanałów.
Jak sie bedziesz bawił w zmierzchy itp to 12 bitów robi robotę - zero widocznych skoków oświetlenia, ale to pewnie już wiesz.
Wawariat
Na tej płytce już są drivery uwzględnione - PT4115adj (klon Dareltek). Dlaczego te, bo mi się sprawdziły. Nie było z nimi problemów, nie piszczały (co jak czytam różne wątki zdarzało się na LDD) i nie są tak duże jak LDD.radmac pisze:jakie zasilacze ("drivery") będziesz stosował i czemu nie meanwell?
Przy takich napięciach chcesz iść zapewne w więcej diod w jednej nitce (to czego sam unikamradmac pisze:A widzisz mi PT4115adj piszczały i musiałem bawić się częstotliwością PWMa
to piszczenie zależy od zastosowanych przewodów, ich długości, obciążenia, jakości komponentów itp itd. Więc nigdy nie wiadomo do puki nie złożysz i nie odpalisz, bo to i nie drivery piszczą a cały układ wpada w rezonans i piszczy na różnych elementach.
Z drugiej strony meanwelle LDD 350L i 700L piszczą mi tylko przy niskich obciążeniach na poziomie ~5%.
Teraz przygotowuję się pod LDD 700H i wyższe napięcia (do 56V)
To zależy jak definiujesz słowo „projekt”. Jeśli chodzi Ci o to ile czasu zajęło mi skopiowanie i rozrysowanie ścieżek to mniej więcej 10h. Tyle ze względu na to, że w pierwszej wersji zrobiłem płytkę jednostronną ale była znacznie większa. Dlatego postanowiłem ją zmniejszyć i zrobić dwustronną.radmac pisze:Nitki nie dłuższe , tylko diody mocniejsze. Ale to e daleko.
Płytka bardzo fajnie wygląda.
Z ciekawości - ile mniej wiecej czasu projektowałeś? Czy to gotowiec?
Wawariat
Podzespoły już do mnie płyną i w cenie "szt." u nas mam całość od małych skośnych rączektencin pisze: ↑środa 12 sty 2022, 10:58 @SHARK Nie wiem ile tego potrzebujesz, ale PCA9685 i PT4115 dostaniesz bez problemu w https://sklep.avt.pl, nadal mają na składzie. Jeśli nie tam, to sprawdź jeszcze https://botland.com.pl.![]()