zakłócenia vs arduino

Zrobiłeś coś sam - pochwal się i poradź innym
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika

rhino
Posty: 2620
Rejestracja: 08 sty 2018, 14:35
Lokalizacja: Wawer
Imię: Marcin
Kontakt:

zakłócenia vs arduino

#46 Post autor: rhino » 10 sie 2018, 19:52

radmac,
to looknij na ich ofertę, może Ci coś przypasi.

W przyszłym tygodniu się dowiem i dam Ci PW.
ratel

Awatar użytkownika

rupert
Posty: 181
Rejestracja: 09 sty 2018, 09:47
Lokalizacja: Tarchomin - Aluzyjna
Imię: Hubert

zakłócenia vs arduino

#47 Post autor: rupert » 10 sie 2018, 21:22

radmac pisze:
10 sie 2018, 19:50
Jak pisałem wyżej - na dniach spróbuję odpalić na ATXie i przetwornicy.
Ja ostatnio odpaliłem swojego starego ATX 300W z piętnastoletniego kompa stacjonarnego i przerobiłem na taki mini zasilacz warsztatowy z wyjściami 3,3V 5V i 12V + usb i wyjście zapalniczki I powiem Wam , ze jet moc :D :D

edit
Apropo zmiany częstotliwości PWM w arduino nano to też nie zdało egzaminu bo przy różnych opcjach ogólnie całość się muliła, że nawet zegarek źle chodził wiec odpuściłem, chyba że coś źle zrobiłem ale bląd odczytu temp był non stop

Awatar użytkownika

Wojtekxxx9
Posty: 2204
Rejestracja: 08 sty 2018, 11:22
Lokalizacja: Gocław/Trier
Imię: Wojtuś

zakłócenia vs arduino

#48 Post autor: Wojtekxxx9 » 10 sie 2018, 21:36

Ja nie zmieniałem nigdy częstotliwości i działa ok. Może zmienić termometr albo luty popraw

Awatar użytkownika

rupert
Posty: 181
Rejestracja: 09 sty 2018, 09:47
Lokalizacja: Tarchomin - Aluzyjna
Imię: Hubert

zakłócenia vs arduino

#49 Post autor: rupert » 10 sie 2018, 23:04

Wojtekxxx9 pisze:
10 sie 2018, 21:36
Ja nie zmieniałem nigdy częstotliwości i działa ok
Wróciłem do fabrycznej.
Błąd wyświetla się przez jakieś 10 min dziennie wiec w sumie nie ma tragedii.
Czujniki przerobiłem 3 i w każdym to samo. Dwa z Chin jedno z PL ale ogólnie chyba tez z Chin mimo innej osłonki aluminiowej samej czujki.

Awatar użytkownika

Wojtekxxx9
Posty: 2204
Rejestracja: 08 sty 2018, 11:22
Lokalizacja: Gocław/Trier
Imię: Wojtuś

zakłócenia vs arduino

#50 Post autor: Wojtekxxx9 » 10 sie 2018, 23:19

Bo tam w środku jest zwykły czujnik temperatury.
Jak już wcześniej miałem, też to miałem i nie wiem czemu. Teraz dla odmiany dolutowalwm 3m kabla i nic nie zakłóca.

ODPOWIEDZ