Dżem ze świni

Tematy związane z żywieniem ludzi :)
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika

Autor
ArekRaszyn
Posty: 1889
Rejestracja: 08 sty 2018, 17:08
Lokalizacja: Raszyn
Imię: Arek
Został pochwalony: 2 razy

Dżem ze świni

#1 Post autor: ArekRaszyn » 29 wrz 2018, 15:39

Pojawiła się propozycja smalcu.
To i ja moją prostą zaprezentuje, polecę :)

Używam tylko podgardle wieprzowe, mielę je na sitku około 4mm , smażę na średnim ogniu do momentu widocznej zmiany barwy drobnych skwarek na ciemnawe ale nie bazowe ani czarne :)
Dodaję wg uznania posiekaną drobno cebulkę i smażę aż się zeszkli nie spalić, na koniec dodaję troszkę czosnku (czosnek smażyć maks minutkę szybko się pali)
Solę i pieprzę wg uznania (spróbować polecam jak będzie na pół skrzepnięte) i dodaję dość na bogato majeranek.

Zrobiony w ten sposób smalec prawie w całej strukturze ma drobne skwareczki więc jeśli ktoś lubi białą masę świńską polecam kupić 2-3 kostki smalcu i dodać chwilę przed dodaniem cebulki.

Gwarantuje iż będzie pycha :)

ODPOWIEDZ